A “jó, a jobb és a legjobb” rend

Ahogy a legutóbbi bejegyzésemben összegeztem, a rendetlenséget nem szeretjük, vagyis azt az állapotot, amikor fel vannak halmozva átláthatatlan (esetenként beazonosíthatatlan) állapotban a tárgyaink az otthonunkban.

A rendetlenség hatása: káosz, türelmetlenség, szétszórtság, feszültség, boldogtalanság, menekülési vágy, kevesebb pénz, kevesebb idő.

AZONNAL FELSZÁMOLANDÓ!

 

rendetlenség2

 

Tehát a cél, a REND, vagyis a nyugalom, béke, összeszedett gondolatok, türelem, több idő, több pénz.

 

A jó” rend:

Számomra azt jelenti a “jó” rend, hogy a lakásban, helyiségben lévő holmik nagyjából a helyükön vannak. Felületesen tiszta, és rendezett, többnyire biztonságos. Átlagos, élettel teli.

Kb. 60 perces takarítással és pakolással (a szekrények tartalmát nem nézve) “vállalhatóvá” tehetjük.

gyerekszobajó

 

A “jobb rend”:

A “jó” rend egy magasabb fokozata a “jobb” rend. A holmik a számukra kijelölt helyükön pihennek, de még előfordulnak a lakásban olyan tárgyak, amelyek nem “oda valók”. A ruhák a szekrényben összehajtogatva foglalnak helyet, de nem rendszerezve. Otthonos. Életszerű. Biztonságos és higiénikus.

Kb. 30-40 perces takarítással és pakolással vendégvárásra alkalmassá tehetjük.

teen-room

 

A “legjobb rend”:

A rend legmagasabb fokozata. Makulátlan tisztaság, minden holmi pontosan a kijelölt helyén, rendszerezve pihen. Tökéletesen átlátható. Harmonikus, de mégsem életszerű.

Azoktól elvárt állapot, akik el kívánják adni a lakásukat; nagyon-nagyon fontos vendéget várnak; magazinfotózáshoz ideális anyag. 

bedroom

 

Mindegyik esetben a kialakításának időtartama attól függ, hogy mekkora a lakás, hányan laknak benne és melyik állapot a kiindulópont.

Persze most nagyon sarkítottam, hiszen van két állapot közötti átmenet is, illetve helyiségenként változó lehet, de nagyjából ezek alapján be tudod azonosítani, hol is tartasz most és melyikben érzed a legjobban magad.

Úgy gondolom, hogy a tárgyaink azért vannak, hogy használjuk őket és ha az otthonunkban vagyunk, akkor folyamatosan használunk valamit. Minél többen élünk az adott lakásban, annál több tárgy vándorol ide-oda. Ez teljesen természetes és amiatt ne érezd magad kényelmetlenül, hogy nem tudod folyamatosan a “jobb” és “legjobb” állapotokat állandósítani.

DE! Mivel nemcsak azért vagy itt, hogy megnyugtassalak, hanem valami változásra motiváljalak, – mert biztosan lehet még egy kicsivel jobb a helyzet, – ne dőlj kényelmesen hátra. Hamarosan megírom, hogy milyen gyakorlati tudnivalókat érdemes elsajátítanod, hogy a számodra legideálisabb környezetet kialakíthasd és hosszabb ideig megőrizhesd.

Addig is Szép napot Neked!

 

Edit

(a Te személyi rend-szervezési és home staging tanácsadód)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s