Szeret – nem szeret

Nemrég olvastam, hogy a patkánymérgek többségének 97%-a rágcsálóeleségből áll és csak 3%-a méreg. Ezek a készítmények magukhoz csalják a patkányokat és a finom étellel együtt a mérget is megeszik. Mindössze három százalék! Biztos halál.

3%

Hogy miért választottam ezt a szimbolikus példát a rend témakörömhöz?

Gondolj bele, ha megszámolnád, hány darab, különféle méretű, anyagú, sokféle funkciót betöltő tárgyat halmoztál fel az otthonodba, valószínűleg több ezerig is eljutnál. Ennek a gyűjteménynek minden egyes darabját szereted?

Ha csak 100 db-ból 3 db van olyan, amit nem szeretsz, sőt, kimondottan utálsz, ráadásul újra és újra a szemed elé kerül, amikor jössz-mész a lakásodban, frusztrálnak, elrontják a kedved, megmérgezik a lelked.

És ha 100 %-ból 20, vagy akár 50 is van?

Miért hagyod?

 

De beszélgethetünk akár a lelki dolgokról is, hiszen a környezetünknek és a belső lelkiállapotunknak köze van egymáshoz.

Milyen érzelmeket hordozol a szívedben?

Milyen tevékenységekkel töltöd meg a napodat?

Mennyi olyan dolog van a napjaidban, az elmédben és a szívedben amiket nem szeretsz megtenni vagy érezni, nem szeretsz rájuk gondolni, stresszelnek vagy igazából teljesen értelmetlenek és egyáltalán nem segítik a fejlődésedet, hogy igazán azzá válj, aki lehetnél?

 

Tehát a következő néhány napban kérlek, tedd meg a következőket:

 

  1. Egy papírral a kezedben sétálj végig a lakásodban és írd össze, melyek azok a nagyobb tárgyak, amelyeket nem szeretsz és nem olyan könnyű ezektől megszabadulni. (pl. Szekrény, ágy stb.)
  2. Ha több idő szükséges ahhoz, hogy megválj tőlük és mást vegyél helyettük, írd le, hogy miért nem szereted és mi a terved vele, majd tűzz ki egy célt, hogy ezt mikorra tudnád megvalósítani. Minél hamarabb, annál jobb. (De azért ne verd magad adósságba, szóval bölcsen és türelmesen érd el az álmaid. Az út legalább annyira fontos, mint a cél.)

 

Tipp:

– Ha egy bútornak csak a színét nem szereted, le tudod festeni, vagy öntapadós tapétával változtathatsz a külsején, ha kárpitos darab, akkor pedig áthúzathatod (ha megéri!)

– Ha a családtagjaiddal nem vagytok egy véleményen a “nem szeretem” bútorok kapcsán, beszéljétek meg és kössetek kompromisszumot.

3. Figyeld meg a következő napok során, hogy milyen tevékenységekkel töltöd az időd. Vannak közöttük olyanok, amelyeket annyira nem is szeretsz, érzed, hogy nem is olyan jók, csak egyszerűen megszoktad? Ha igen, írd össze őket és hogy helyettük mire fordítanád szívesebben a figyelmed, amik hasznosak és igazán feltöltenek. Amiket szeretsz.

 

Töltsd meg az életed “szeretem” dolgokkal! Meg tudod tenni!

 

Szép napot Neked!

Edit

(a Te személyi rend-szervezési és home staging tanácsadód)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s