Rendszerezők

Legutóbb elmeséltem Neked egy lehetséges szelektálási-alapelvet, amely alapján ki tudod válogatni a holmijaid közül, mit szeretnél megtartani és mit nem.

Selejtezés, rendszerezés előtt érdemes átgondolnod, hogy miben szeretnéd majd tárolni azokat a holmikat, amelyeket mindenképpen szeretnél megtartani. A lehetséges tárolók közül a legáltalánosabbak és legmegfelelőbbek: akasztós, polcos szekrények, fiókos bútorok, – de ezek önmagukban így nem elegendőek.

Nagyon fontos, hogy minden holmidnak kijelöld majd a pontos helyét. Az apróságokat és azokat a dolgokat, amelyeket nem tudsz vállfára akasztani, a legcélszerűbb dobozokban, kategóriánként tárolnod abban a helyiségben, ahol azokat használni fogod.

Amikor a tárolók megtervezéséhez érsz, nézz körül a lakásban, hogy milyen és mennyi szekrényed, polcod van. Ezeket mérd le, hogy a megfelelő méretű rendszerezőket be tudd szerezni.

 

Legegyszerűbb rendszerezési megoldások:

Műanyag dobozok:

Tipp – Legolcsóbb: A gyümölcsök vagy meleg étel csomagolására használatos, eldobható, műanyag kis dobozokból újrahasznosított rendszerezőt készíthetsz. Ezekbe tehetsz öveket, sálakat, alsóneműt, harisnyát stb. Fontos, hogy inkább kisebb, könnyebb holmikat tárolj bennük, így élettartamuk megnő.

fiók3

 

A nehezebb tárgyaknak (pl. kisautók, legó, üveges élelmiszerek stb.) érdemes erősebb műanyagból készült dobozokat vásárolnod. Ezek nagyon strapabírók, könnyen tisztíthatóak.

Több méretben, színben, tetővel vagy tető nélkül is megvásárolhatod őket.

dobozok2

 

Cipősdobozok:

Nagyon hasznosak a cipősdobozok könnyebb holmik (pl. zoknik, fehérneműk stb.) tárolására.

Ha nagyon sokféle cipősdobozokat tudsz csak összegyűjteni, és nem tetszik az összhatás, dekoratív csomagolóanyaggal beborítva nagyon tetszetős rendszerezőket tudsz készíteni.

doboz3

Tipp:  Fiókelválasztókat is készíthetsz egyszerűen cipős- vagy más kartondobozból. Ezek szintén segítenek abban, hogy a tárolón belül ne keveredjenek össze a holmijaid.

fiókbelső

 

Természetes alapanyagú tárolók:

A fonott kosarak, fából készült ládák esztétikusak, hosszú életűek és természetesek. Nagyon kreatívan használhatod ezeket.

dobozok

 

Régi, fából készült fiókot használhatsz ágy alatti tárolóként, ha görgőket csavarozol az aljára.

fiókok

Tehát, mielőtt teljesen belefognál a selejtezésbe, rendszerezésbe, mindenképpen gyűjts össze minél több, praktikus és esztétikus tárolót, hiszen elsősorban ezek fognak hozzásegíteni, hogy igazán rend legyen nálad.

A következő bejegyzésemben a szelektálás utáni teendőidről fogok részletesebben írni.

 

Legyen szép napod!

Edit

(a Te személyi rend-szervezési és home staging tanácsadód)

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s