Lakáseladás a legegyszerűbben HOME STAGING

Mi az a Home Staging?

A Home staging külföldön már egy több évtizedes technika az ingatlanértékesítésben, melynek során a stager, azaz a szakember előkészíti az ingatlant az értékesítésre, kiadásra. Javaslatot tesz, hogy mit kell tennie az eladónak annak érdekében, hogy az ingatlan bemutatása a lehető legjobbra sikerüljön.

Az első benyomás a legfontosabb! Az ingatlanportálokon pár másodperc alatt eldől, hogy meg szeretnék-e tekinteni a lakásod, vagy sem, ezért nagyon fontos, hogy megfelelően legyen felkészítve.

 

Mivel közeledik a tavasz és ilyenkor nagyobb a költözési, ezzel együtt a lakáseladási kedv, gondoltam, éppen ez a legjobb időszak a felkészülésre.

Bemutatok néhány nagyon egyszerű megoldást, amik segítenek, hogy hamarabb és jobb áron tudd eladni a lakásod. Ahhoz, hogy ez sikerüljön tudatosan kell megtervezned a felkészítést és az értékesítést.

Fontos tudnivalók, amelyeket mindig tarts szem előtt:

A vevők szeretik:

 • a rendet és tisztaságot,
 • a világos és tágas tereket,
 • és azokat a lakásokat, amelyekkel sokáig nem lesz gondjuk – vagyis minél kevesebb megoldandó problémát költözés előtt.

Home-Staging-1

 

 1. Lomtalaníts!

Mivel a világos és tágas tér a cél, mindent dobálj ki vagy ajándékozz el, amit egyébként sem szeretnél magaddal vinni. Minél több holmid van, annál kisebbnek tűnik a lakás.

organising

 

 

 1. Csomagolj! – Költözni fogsz!

Mivel úgyis éppen költözni szeretnél, kezdd el már most a csomagolást. Azokat, amiket a következő 1 hónapban biztosan nem fogsz használni, dobozold el. Célszerű a dobozokat nem a lakás egyik látható sarkában tárolnod, hanem inkább a szekrényben, vagy ha megoldható, akkor kérj ideiglenes segítséget családtagoktól, barátoktól, hogy a lakás eladásáig vigyázzanak rá.

MarkedBoxes-300x276

 

 

 1. Tedd el a személyes tárgyaid!

Semlegesítsd a területet azáltal, hogy a személyes fotókat, különleges gyűjteményeket, extrém holmikat elpakolod.

 

homestaging5

 

 1. Javítsd ki, szereld meg!

Mivel a vásárló nem szeretne feladatokat venni célszerű megjavítani azokat a dolgokat, amelyek elromlottak, nem működnek megfelelően – és biztosan maradnak a lakásban, vagyis a vételár részét képezik. Ha valamilyen tárgy (pl. kád, wc-csésze, padlóburkolat stb.) látványosan megsérült elhasználódott, cseréld ki. Javítsd meg a csöpögő csapokat, a lötyögő ajtókilincseket, a beázott falrészeket. (Ha nem csinálod meg ezeket, számíts arra, hogy ezek miatt fog a vevőjelölt jelentősebb összeget alkudni. Többet, mintha magad intézted volna.) A javítások az ingatlan állapotát is magasabb szintre emelik – és ez az eladási árban érvényesíthető.

 

Farmhouse-Bathroom-Makeover

 

 1. A tisztasági festés mindenképpen férjen bele!

Sokan azt gondolják, hogy majd a vevő olyanra festi, amilyenre akarja. Sajnos az a helyzet, ha nagyon egyedi a falszíned, akkor a vevő nem biztos, hogy látja, milyen lehetne az adott helyiség egy másik színnel.

A koszos fal nem túl esztétikus, ez is egy árcsökkentő tétel. 

Eladás előtt semmiképp se olyan színűre fesd a falakat, amilyenre Te szeretnéd. Éppen elköltözni készülsz, tehát nem az a cél, hogy a Te kedvenc színed uralkodjon mindenhol, hanem, hogy a vevő beleszeressen a lakásba. Az élénk, harsány színeket felejtsd el, de a fehéret is. A nagyon világos, krém és a semleges színek világossá, de mégis meleggé teszik a lakást.

homestaging3

nappali

 

 1. Patika tisztaság!

Nem életszerű a tökéletes tisztaság egy otthonban, most mégis azt kérem Tőled, hogy amennyire csak lehetséges, minden csillogjon-villogjon. Vedd elő a használt fogkeféket és addig súrold a csempefugát, amíg olyan nem lesz, mint új korában. 🙂 (meg fogsz lepődni)

kitchenBA

 

 1.  Bútorok

A bútorozatlan lakásokat sokkal nehezebb eladni, ezért fontos, hogy a legszükségesebb bútorok ott maradjanak, mert ezek segítenek a vevőknek az arányokat elképzelni.

A nagy, sötét darabokat, ha megoldható, vitesd már most el, hogy ezáltal is jobban megnyisd a teret. Ha egyébként sem szeretted volna az új otthonodba vinni, akkor add el és most vedd meg az új bútorokat, rendezd be velük szépen a lakást. Minél világosabb színűeket válassz, ezáltal tágasabbnak és világosabbnak fog tűnni a lakás.

scratch_01

 

 1. Kiegészítők

Fontos, hogy otthonos maradjon a lakás. A díszpárnák, szép függönyök, szép szőnyegek, zöld növények kellemes hatást keltenek. A bútorok, kiegészítők egyébként is a Tieid maradnak, tehát ez nem olyan befektetés, amit ott kell hagynod, mégis sokkal jobb áron fogod tudni eladni a lakásod, mivel a minőségi és ízléses berendezéssel azt közvetíted, hogy fontosak a részletek a lakásod minden pontján.

kiegészítők

 

 1. Jó minőségű fotók

Amikor gyönyörűen elpakoltál és kitakarítottál mindent, készítsd el a fotókat.

 • Minden helyiséget fotózz le!
 • Nappal fotózz!
 • Ne legyenek személyek, állatok a fotókon!
 • Az egész helyiséget fotózd, amennyire csak lehetséges (ne a bútorokat és ne a sarkokat)

fotós

 

 1. Hirdetés

Magad is meghirdetheted a lakásod a megfelelő weboldalakon. Célszerű alaposan átgondolnod a hirdetés szövegét, hogy tényleg csak azok a személyek keressenek meg, akik ilyen lakást készülnek venni, mint a Tiéd. Ez egy reklám, tehát nyugodtan sorold fel az összes előnyét, hogy miért szereted, miért jó választás. Amikor pedig elmennek megnézni, ügyelj arra, hogy ugyanúgy nézzen ki, mint a fotókon. 😉

nappali3

 

Miért érdemes erre időt és energiát fordítanod?

A tapasztalat azt mutatja, hogy azok a lakások, amelyeket megfelelően felkészítettek, sokkal hamarabb kelnek el (1 hónapon belül). A befektett idő, energia és pénz pedig többszörösen térül meg.

 

Bízom benne, hogy segítettem. Ha van kérdésed lakásfelkészítéssel kapcsolatban, bátran keress meg!

Üdvözlettel,

Edit

A Te személyi rend-szervezési és home staging tanácsadód 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s