Rendrakás ingatlaneladás előtt

Arról szeretnék néhány gondolatot írni Neked, hogy milyen nagyon fontos teendőd van, mielőtt meg szeretnéd hirdetni az eladó lakásod.

Ez pedig a rendrakás és a takarítás.

Sajnos az a tapasztalatom, hogy nagyon sokan úgy próbálják meg eladni a lakásukat, ahogyan élnek benne. Fogják a fényképezőgépet és sorra végigfotózzák az összes helyiséget, ahogy az éppen van. Felteszik a hirdetést és várnak és várnak és csodálkoznak, hogy nem jön a vevő.

Néhány egyszerű lépéssel szeretnék segíteni Neked, hogy az eladó lakásod vonzóbb legyen:

0. Lépés

Engedd el!

Nagyon sok kellemes emlék fűződik az otthonhoz, ezért valószínűleg érezni fogod, hogy nehéz elengedned. Az ingatlan felkészítése segít ebben az átmenetben, ahogy fokozatosan átalakítod az otthonod, ami így már nem is annyira a Tiéd. Szükség van erre a fokozatosságra és hagyni, hogy a régi helyett jöhessen valami új időszak az életedben.

  1. Lépés

Gondold át, hogy mik azok a bútorok, tárgyak, amelyek segíteni fogják az eladást. Eladást segítik azok a bútorok, amelyek világosabbak, kisebb méretűek, amik nem veszik el a teret és a fényt, illetve azok a kisebb tárgyak, amelyek kicsit otthonosabbá, de nem zsúfolttá teszik a polcokat.
A tárgyakat gyűjsd egy kupacba, mert ezekre még szükséged lesz. Fontos, hogy személyes holmik, mint például családi fotók, oklevelek ne legyenek közöttük, csak személytelen dolgok.

homestaging5

 

2. Lépés

Szelektálj! Azokat a bútorokat, személyes tárgyakat amiket nem szeretnél magaddal vinni a következő otthonodba és nem kerültek az eladást segítő holmik közé, ne tartsd meg! A jó állapotúkat eladhatod vagy elajándékozhatod. A használhatatlanokat pedig dobd ki!

 

garázsvásár

 

3. Lépés

Azokat a holmikat, amelyeket minden nap használsz, tedd be a szekrénybe, vagy olyan helyre, ahol nem zavarja majd a tekintetet, de könnyen megtalálod, amikor szükséged lesz rájuk.

komód

 

4. Lépés

Azokat a holmikat, amikre szükséged lesz még a következő otthonodban, de az eladásig már nem fogod használni (például szezonon kívüli ruhák, könyvek stb.) szintén dobozold el. Lehetőség szerint kérd meg valamelyik ismerősödet, hogy őrizze meg Neked a költözésig.

boxes

 

5. Lépés

Mindent nagyon alaposan (! tényleg nagyon alaposan) takaríts ki, majd szépen, szellősen rendezd be az otthonod. A kevesebb több elve itt is érvényesül. Csak ezután, a legjobb fényviszonyok mellett készítsd el a fotókat.

nappali

Mostmár meghirdetheted a lakásod. 🙂

Ha úgy adod el a lakásod, hogy benne laksz, mielőtt jön a vevőjelölt, a napi személyes holmijaidat mindenképpen rejtsd el a szekrényekbe. Ha sok ilyen holmid van, akkor minden helyiségnek célszerű egy dobozt fenntartani és abba tenni az ott használatos holmikat, így nem kell nagyon keresgélned, miután elment az érdeklődő.

 

MarkedBoxes-300x276

Ne feledd! A tiszta, rendezett lakásról készült képek nagyon sokat számítanak, így sokkal többen fogják megnézni a hirdetésed és hamarabb lesz vevőd. És ne feledd, ha jön az érdeklődő, lássa ugyanazt, amit a képeken. 🙂

Ha nagyon tanácstalan vagy az elrendezést illetően, nyugodtan keress meg egy ingatlan-felkészítéssel foglalkozó szakembert (például engem 😉 ). Az ő naprakész tudásával sokkal rövidebb idő alatt fel tudjátok készíteni az eladásra szánt ingatlant, hamarabb és jobb áron tudjátok eladni.

Üdvözlettel,

Edit

(a Te személyi rend-szervezési és home staging tanácsadód)

 

Reklámok

Rendrakás ingatlaneladás előtt” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: Így nyűgözd le a vevőt, ha eladó a lakásod - Marsala Home Staging

  2. Nagyon igazad van. Én mint ingatlanközvetítő minden héten látok egy “káosz” lakást. A gond ott van, hogy akil ilyen körülmények közé hívja ki a közvetítőt ott nagyon nehézkesek a szelektálás-rendrakás-takarítás hármas elfogadásában.
    Úgy 15 évvel ezelőt még az volt az ingatlanos szakma álláspontja, hogy a BÉRBEADÓ lakásnak kell jól kinéznie, az eladandónak nem. Már akkor sem értettem ezt a “filozófiát”. Az én lakásaim mindig “vigyázba állba” várták a vevőjelölteket. Ezért is tudtam sokszor felárral értékesíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s