Gyógyító otthon – szeretetteljes kapcsolatok (2. rész)

Ahogy korábban írtam, a szeretet elengedhetetlen egy gyógyító otthon létrehozásához és fenntartásához.

De mi is az a szeretet?

Valószínűleg Te is rögtön rávágnád erre, hogy a szeretet az egy érzés, vagy egy állapot ami részben igaz is, de ha jobban végiggondoljuk, a szeretet tulajdonképpen egy képesség, egy tanulható és fejleszthető képesség (!), aminek az eredménye lesz az a jóleső melegség, amit a szívedben érzel. A szeretet a legmeghatározóbb mozgatórugó a világon. Segít, hogy folyamatosan cselekedj a jóért, arra ösztönöz, hogy azt tedd, ami a másiknak a legjobb, hogy képes legyél erőt adni, megvigasztalni, hogy kedves és türelmes légy. Egész életünkben szükségünk van rá.

love3

 

A szeretet folyamatosan áramlik, csak sokszor ezzel-azzal megakadályozzuk ezt az áramlást, pedig nagyon is fontos lenne az életünkben, hogy állandóan érezzük, mivel ez ad nekünk testileg és lelkileg is erőt a mindennapjainkhoz.

Hogyan tudod segíteni a szeretetet, hogy folyamatosan ott legyen és dolgozzon az életedben, az otthonodban?

A szeretet türelmes

Hogyan reagálsz, ha a családodban valaki megbánt? Rögtön visszavágsz vagy tudsz uralkodni magadon?

Mit teszel, ha valaki olyasmit csinál, amit Te nem úgy tettél volna? Alaposan kiosztod, vagy kedvesen megmutatod, hogy lehet azt másképp is?

A szeretet ösztönöz, hogy türelmes legyél. Türelmetlenség hatására haragos és esztelen dolgokat teszel, ami nemcsak rossz érzéssel jár, de meg is rontja a kapcsolataid. Ha haraggal reagálsz egy helyzetre, az egy újabb sérelmet szül, tehát inkább kerüld el az ilyen szituációkat. A türelem bölcsebbé tesz, nem engedi, hogy elhamarkodottan dönts, hanem segít, hogy meghallgasd a másikat, nem ítélkezik elhamarkodottan. A türelem hiánya az otthonodat háborús övezetté változtatja, míg a türelem gyakorlása segíti a békesség és nyugalom megteremtését.

Feladat: Határozd el, hogy a következő napokban türelmes leszel és nem mondasz negatív dolgot az otthonodban, még akkor sem, ha kísértést érzel erre.

love2

 

A szeretet kedves

Amikor 16 évvel ezelőtt összeházasodtunk a férjemmel, egy kedves barátunktól a következő útmutatót kaptuk: “Mindig legyetek kedvesek egymáshoz!” Mi nagyon igyekeztünk, hogy így tegyünk, ezért nem is emlékszem, hogy valaha vitatkoztunk volna bármin is.

A szeretet kedvessé tesz, a kedvesség pedig szerethetővé. Amikor kedves vagy, akkor Veled akarnak lenni, olyannak tekintenek, aki jó és jó hatással van a többiekre.
A kedvességeddel gyengédebb, segítőkészebb, figyelmesebb leszel. Amikor látod a szükséget, már cselekszel is.

A türelem az, ahogyan a szeretet reagál egy negatív helyzetre, a kedvesség pedig az, ami a lehető legtöbbet hozza ki egy pozitív helyzetből. Az egyik megelőző, a másik kezdeményező. A két alapkő, amin egy szeretetteljes otthon nyugszik.

Feladat: Azon kívül, hogy nem mondasz negatív dolgokat az otthonodban, keresd a meglepetésszerű gesztusokat, amivel megmutathatod a kedvességed és mosolyt csalhatsz a szeretteid arcára.

love

 

Szeretettel,  🙂

Edit

(a Te személyi rend-szervezési és home staging tanácsadód)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s