Tudatosság

A tudatosság a wikiszótár szerint a cselekedet szándékos volta. Amikor egy tetted mögött biztosan ott van az önálló döntésed, és a megvalósításra irányuló szándékod.

 

idézet3

 

A tudatosság számomra azt is jelenti, hogy igyekszem minél jobban megismerni saját magamat,  a környezetemet, a világban létező összefüggéseket és igyekszem a dolgokat a legjobbá tenni anélkül, hogy magamnak vagy másoknak ártanék vele.

A tudatosság a hibák felismerését és a megoldásért tett lépéseket is jelenti. Törekvést, odafigyelést jelent a személyes fejlődésre, a boldogságra, a szeretetteljes emberi kapcsolatokra egy állandóan változó világban.

 

Milyen a tudatos ember?

 • Aki tudatos, az tudást szerez, működő igazságot keres, sosem gondolja, hogy már mindent tud;  mindig tanítható marad.
 • A tudatos ember felelősséget vállal a saját tetteiért, a boldogságáért, mert pontosan tudja, hogy ő irányítja az életét.

 

tudatos2

 

Egy végtelen világban élünk, ami a fizikai, az időbeli és a lelki dolgokat is magában foglalja. Bár a fizikai tested megszab bizonyos határokat, a szellemed és a lelked lehetőségei határtalanok, és ahhoz, hogy fejlődj, sokat segít, ha szándékosan, folyamatosan tágítod a tudatod, hogy képes legyél kilépni a szokásaid fogságából, illetve azokból a dolgokból, berögződésekből, amelyek gátolják a fejlődésed.

 

idézet9

 

A tudatosság első lépései:

 • Elkezdem megismerni a világban fellelhető rendet és egységet, az összefüggéseket.
 • Nyitott vagyok a tanulásra és nem ítélkezem rögtön a dolgok állásáról.
 • Nem osztom fel a dolgokat jónak vagy rossznak, mivel ezek csak az én meglátásomban léteznek, ezért több szempontból is átértékelem a dolgokat és megpróbálok több tudásra szert tenni, hogy megértsem az okokat és felfedezzem a lehetőségeket. Igazán tudatos csak tudással lehetek, tehát ezért fontos, hogy minél több ismeretet szerezzek.

 

tanulás

 

Megnehezíted az életed és gátolod a saját fejlődésed, ha öntudatlanul élsz. Ha nem vagy tisztában saját magaddal, a képességeiddel, a tehetségeiddel, a környezeted működésével, a saját céljaiddal. Ha a külső impulzusok határozzák meg a mindennapjaidat és csak sodródsz az eseményekkel. Változtass!

 

tudatos

 

Miben fog változni az életed, ha tudatosabban élsz? 

 • Tudatos emberként nem fogsz ítélkezni, elfogadó leszel, ítéletmentes és nyitott.
 • Tudatában leszel azzal, hogy sokmindent nem tudsz, de hajlandó leszel tanulni.
 • Lehetőségeket fogsz találni az életben, ezért nem fogsz ingerülten reagálni az eseményekre, mert tudod, hogy képes vagy irányítani a dolgokat.
 • Lesznek  céljaid a jövődre vonatkozóan, amit izgalommal vársz és tenni is fogsz érte.
 • Képes leszel felülvizsgálni az érzéseid, gondolataid.
 • Szeretetteljes leszel és hálás, bármilyenek is a körülményeid, de keresni fogod a lehetőségeket, hogy boldogabb, egészségesebb legyen a saját és a szeretteid élete. 
 • Képes leszel felfedezni a lehetőségeket a magad számára, amelyekre szükséged van, hogy azzá válj, akivé válni szeretnél és olyanná változtasd a környezeted, amilyennek elképzelted. 

 

idézet2

 

Hogyan tudod fejleszteni a tudatosságod?

 • Először is a hagyj fel a szükségtelen dolgokkal és legyél nyitott az új információkra, új lehetőségekre. – Az időrablóknak nincs helyük az életedben.
 • Ne ítélkezz! – Mindennek oka van, inkább ezeket keresd meg.
 • Kérdezz! – Jönni fognak a válaszok is.
 • Legyél hálás! – Még a legnehezebb helyezetekben is van miért örülnöd.
 • Tűzz ki újabb célokat a boldogságodért és tegyél is értük. – Más nem fogja megtenni helyetted.

 

Akár a lelki, akár a fizikai életedben van szükséged előrelépésre, vizsgáld meg a körülményeidet a fent leírtakat figyelembe véve. Ha elégedetlen vagy a jelenlegi helyzeteddel, Te vagy elsősorban az, aki tudsz tenni a változásért. Meg tudod csinálni! 🙂

 

Szeretettel,

Edit

(a Te személyi rend-szervezési és home staging tanácsadód)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s